Κοιμητήριο Ζακύνθου: Ένας κήπος με γλυπτά...

gabmihgr
By -
0
...ο ναόσχημος τάφος του Άγγλου τραπεζίτη και φιλέλληνα, Σάμουελ Μπαρφ

Το Α κοιμητήριο της Ζακύνθου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί εκεί αναπαύονται άνθρωποι που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου και όχι μόνο αλλά και από ιστορική -καλλιτεχνική άποψη . Στο χωρο συναντα κανείς εκθέματα καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας. Περίτεχνες σιδεριές , πέτρινα γλυπτά με βρύα και μαρμάρινες συνθέσεις δημιουργούν ένα μοναδικό αισθητικό <<συμπαν>>....


1η φωτογραφια: ο ναόσχημος τάφος του Άγγλου τραπεζίτη και φιλέλληνα, Σάμουελ Μπαρφ, ο οποίος εγκαταστάθηκε στη Ζάκυνθο το 1816 ως το θάνατό του το 1880. Ο Μπαρφ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς διαχειρίστηκε το δάνειο που πήρε η Ελλάδα από την Αγγλία, ενώ υπήρξε στενός φίλος με το λόρδο Βύρωνα.

...ο τάφος του Ζακυνθινού πολιτικού Κωνσταντίνου Λομβάρδου


2η φωτογραφια: ο τάφος του Ζακυνθινού πολιτικού Κωνσταντίνου Λομβάρδου, που ήδη συντηρείται. Ο Κωνσταντίνος Λομβάρδος πρωτοστάτησε στην ένωση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα και διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής την περίοδο 1870-1871. Η γλυπτή γυναικεία μορφή που δεσπόζει στον τάφο του είναι έργο του σπουδαίου γλύπτη Γεώργιου Δημητριάδη(Εξαιρετικά παραγωγικός γλύπτης, ο οποίος διακρίθηκε για το έργο του στο πεδίο των δημόσιων μνημείων, φιλοτεχνώντας ηρώα, προτομές και ανδριάντες που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας.)

.....ο τάφος της οικογένειας Καραμπίνη

3ηφωτογραφια: ο τάφος της οικογένειας Καραμπίνη, που παριστάνει ένα είδος σπηλιάς, με μαρμάρινο άγαλμα αγγέλου στην κορυφή και μεγάλη ανάγλυφη παράσταση τριών ανδρών σε λευκό μάρμαρο. Ο τύπος αυτός του μνημείου είναι μοναδικός στο νεκροταφείο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!